Διαιώνιση του είδους των πυροτεχνουργών
5 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Διαιώνιση του είδους των πυροτεχνουργών
Το ένστικτο τέντωσε τα δώδεκα ζευγάρια σουβλερά δόντια του και όρμηξε πίσω από την οπτασία της γάτας
σε ένα αλλόφρον κυνηγητό σε ρυθμό merengue πάνω στα κουβανέζικα τύμπανα
Ξυπνημένο από την καταδίωξη το καλώδιο μπήκε στην πρίζα και οι πολύχρωμες πυγολαμπίδες συνδεδεμένες στη σειρά
άρχισαν ένα φρενώδες φτεροκόπημα πλέκοντας τους βόμβους των φτερών τους σε μία λατινοαμερικάνικη μελωδία
Ο εκστασιασμένος χορευτής παρεσυρμένος από την γρήγορη εναλλαγή των χρωμάτων πάνω στο παλμικό κρεσέντο
άπλωσε το χέρι του προς τον λαιμό της χορεύτριας και ερεθισμένος από την υπεριώδη ακτινοβολία του μήλου του Αδάμ την έσφιξε
τόσο που μία πυξίδα για μια στιγμή γύρισε με περιέργεια προς το μέρος τους πριν τα σώματα εκραγούν στην επαφή με την ατμόσφαιρα
σε ένα αλλόφρον κυνηγητό σε ρυθμό merengue πάνω στα κουβανέζικα τύμπανα
Ξυπνημένο από την καταδίωξη το καλώδιο μπήκε στην πρίζα και οι πολύχρωμες πυγολαμπίδες συνδεδεμένες στη σειρά
άρχισαν ένα φρενώδες φτεροκόπημα πλέκοντας τους βόμβους των φτερών τους σε μία λατινοαμερικάνικη μελωδία
Ο εκστασιασμένος χορευτής παρεσυρμένος από την γρήγορη εναλλαγή των χρωμάτων πάνω στο παλμικό κρεσέντο
άπλωσε το χέρι του προς τον λαιμό της χορεύτριας και ερεθισμένος από την υπεριώδη ακτινοβολία του μήλου του Αδάμ την έσφιξε
τόσο που μία πυξίδα για μια στιγμή γύρισε με περιέργεια προς το μέρος τους πριν τα σώματα εκραγούν στην επαφή με την ατμόσφαιρα
Απ: Διαιώνιση του είδους των πυροτεχνουργών
Να καταλάβω κάτι... έπεσαν πάνω σε εργαλεία της δουλειάς του;
Bbs- Μέλος της Συντακτικής Ομάδας
- Αριθμός μηνυμάτων : 82
Ημερομηνία εγγραφής : 06/08/2010
Τόπος : Holy Roman Empire
Άκρως σουρεαλιστικό. Είναι πολύ ωραίο το παιχνίδι μεταξύ τεχνολογικών κατασκευασμάτων και καλλιτεχνικών στοιχείων και εκφράσεων.
helena- Μέλος της Συντακτικής Ομάδας
- Αριθμός μηνυμάτων : 361
Ημερομηνία εγγραφής : 14/08/2010
Τόπος : Χωρίς Σύνορα
Merci mademoiselle!
Γιατί το λες αυτό Μπάμπη; Νομίζω πως όλα είναι πολύ σαφή...
Γιατί το λες αυτό Μπάμπη; Νομίζω πως όλα είναι πολύ σαφή...
Να μου το θυμηθείτε: αυτός μια μέρα θα βάλει φωθιά στο σπίτι...
Αν βάλει φωτιά κάτω από τις συνθήκες του ποιήματος, τότε όλοι θα θέλαμε μια τέτοια φωτιά!
Οκ, υπερβολές.
Πάντως, άσχετο: όπως γράφεις, μίστερ, πάντα μου φαίνεται να προβάλλεις το πόσο ευάλωτη είναι η ζωή. Οι πρωταγωνιστές πεθαίνουν για κάποιον δευτερεύοντα ή άσχετο λόγο...
You got such a unique style, I s'ppose.
You got such a unique style, I s'ppose.
Bbs έγραψε:Πάντως, άσχετο: όπως γράφεις, μίστερ, πάντα μου φαίνεται να προβάλλεις το πόσο ευάλωτη είναι η ζωή. Οι πρωταγωνιστές πεθαίνουν για κάποιον δευτερεύοντα ή άσχετο λόγο...
Σπανίως πεθαίνουν οι πρωταγωνιστές του, πώς σου ήρθε αυτό;
Οκ, αλλά όταν πεθαίνουν;
Ανακάλυψα ένα αιμάσσων κείμενο μικρο του Γιάννη. Με ένα ανοιχτό κουμπί στο λαιμό ως ευγενής ξεπεσμένος δον Juan που επιστρέφει από νυχτερινή κρεπάλη. Ποιος λέει πως ο ρομαντισμός πέθανε ή ότι ο σουρεαλισμός δεν υποδύεται στις μέρες μας τον πυροτεχνουργό ; Εμπρός Γενναίοι μου...
mania- Μιςς Σάνσαην
- Αριθμός μηνυμάτων : 56
Ημερομηνία εγγραφής : 27/08/2010
Τόπος : Μαργαρίτες Κρήτη
Όταν πεθαίνει κάποιος σε ένα έργο, πρέπει να εξετάσεις το έργο συγκεκριμένα για να λύσεις τις απορίες σου περί πώς και γιατί.
Mania, μιας και διαβλέπω δημιουργικές διαθέσεις, δεν ανεβάζετε κανένα δικό σας κειμενάκι στο forum;...
Mania, μιας και διαβλέπω δημιουργικές διαθέσεις, δεν ανεβάζετε κανένα δικό σας κειμενάκι στο forum;...
Μπορείς να εξετάσεις συγκεκριμένα το έργο για να λύσεις τις απορίες περί πώς και γιατί. Οφείλω να ομολογήσω όμως πως όταν το έγραψα δεν σκέφτηκα κανέναν θάνατο αλλά μάλλον το αντίθετο όπως λέει κι ο τίτλος του...
Βέβαια ο καθένας το αντιλαμβάνεται με τον τρόπο του...
Ούτε εγώ είδα μέσα στο κείμενο κάποιο θάνατο, εξάλλου όλα σε αυτό το κείμενο εμένα μου φαίνονται πολύ αλληγορικά. Περισσότερο προς θεωρία και ανάλυση της λογοτεχνίας πάει η κουβέντα που έχουμε ανοίξει...
Τώρα είναι καλό αυτό;;;;
Πάντως, ξέρω καλά ότι είναι όλο μια αλληγορία και σουρρεαλισμός. Απλά σκεφτόμουν την έκρηξη, και πήγε το μυαλό μου σε διαμελισμένα πτώματα, πέραν των προηγούμενων πράξεων, που και εγώ διαπίστωσα. Οπότε, τι θα σήμαινε ο θάνατος των πρωταγωνιστών; Άδειο φόντο. Άδεια εικόνα. Μηδέν. Χάος.
Πάντως, ξέρω καλά ότι είναι όλο μια αλληγορία και σουρρεαλισμός. Απλά σκεφτόμουν την έκρηξη, και πήγε το μυαλό μου σε διαμελισμένα πτώματα, πέραν των προηγούμενων πράξεων, που και εγώ διαπίστωσα. Οπότε, τι θα σήμαινε ο θάνατος των πρωταγωνιστών; Άδειο φόντο. Άδεια εικόνα. Μηδέν. Χάος.
Σώματα; Μα δεν υπάρχουν σώματα. Ακόμα και η γάτα αποδίδεται ως οπτασία. Όλα δημιουργούν ένα παραισθησιακό σκηνικό, χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία και πράξεις. Αντίθετα, συγκεχυμένα θα έλεγα...
Το Ον έγραψε:Μπορείς να εξετάσεις συγκεκριμένα το έργο για να λύσεις τις απορίες περί πώς και γιατί. Οφείλω να ομολογήσω όμως πως όταν το έγραψα δεν σκέφτηκα κανέναν θάνατο αλλά μάλλον το αντίθετο όπως λέει κι ο τίτλος του...
Για να λύσεις τις απορίες σου σε σχέση με λογοτεχνικούς θανάτους αρκεί να κάνεις μία πρόχειρη ψυχανάλυση στο συγγραφέα ή να κόψεις τη φάτσα του και τη φάση του εκ του προχείρου! Εξαρτάται από το συγγραφέα.
Bbs έγραψε:Τώρα είναι καλό αυτό;;;;
σε νιώθω!!!
Αυτά είναι, το κείμενο αυτό ήθελε τουλάχιστον μία διαμελησμένη γάτα κομμένη σε κυβάκια κνορ να τη μαγειρεύει η κουτσή υπηρέτρια σε ψαρόσουπα...
ooooooooooκ... Τώρα κατάλαβα. Έψαχνα για έναν αιμοδιψή και έπεσα σε άλλον!!!!
Πάντως, κι εγώ ήθελα μια διαμελισμένη γατα κι έναν τεμαχισμένο πυροτεχνουργό. Θα είχε πολύ ψωμί ακόμα το κείμενο...
Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται.
Πάντως, κι εγώ ήθελα μια διαμελισμένη γατα κι έναν τεμαχισμένο πυροτεχνουργό. Θα είχε πολύ ψωμί ακόμα το κείμενο...
Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται.
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης